Sähkötarjous

Hinta ei vaikuta sähkön laatuun mitenkään. Muista pyytää sähkötarjous ja kilpailuttaa sähkösi!

sähkötarjous
Päivitetty: 20.1.2016

Sähkötarjous kannattaa pyytää säännöllisesti kilpailevista yrityksistä vaikka sähköyhtiön vaihto ei välttämättä olisikaan ajankohtaista, sillä sähkön hinta vaihtelee huomattavasti. Kilpailuta sähköyhtiösi, pyydä sähkötarjous ja säästä!

Sähkölasku koostuu kahdesta eri osasta eli sähkön siirtopalvelusta sekä varsinaisesta sähkön käytöstä. Tämän yhteissumman päälle on maksettava vielä veroja. Siirtopalvelun summaan kuluttaja ei pysty vaikuttamaan muuten kuin vaihtamalla asuinpaikkaa. Verkkoyhtiö nimittäin määräytyy puhtaasti sen mukaan, missä sähköä kulutetaan. Sen sijaan kuluttaja voi itse valita, miltä sähköyhtiöltä hän pyytää sähkötarjouksen ja hankkii käytetyn sähköenergian. Sähkösopimus.net auttaa sinua sähkösopimuksen tekemisessä. Suomalainen voi ostaa sähkönsä vaikka täysin Suomen toiselta laidalta ilman, että se vaikuttaa mitenkään sähkön laatuun. Sähkön laatu pysyy kilpailuttamisesta huolimatta samana, sillä siihen vaikuttaa ainoastaan paikallinen sähköverkko. Sähkötarjous on hyvä pyytää säännöllisesti ja se on mahdollista pyytää miltä tahansa Suomalaiselta sähköntoimittajalta.

Pyydä sähkötarjous kilpailevalta sähköyhtiöltä ja voit säästää huomattavia summia!

Miksi pyytää sähkötarjous vaikka vanha on vielä voimassa?

Kuten mikä tahansa tuote tai palvelu, myös sähkön hinta vaihtelee kausittain. Uusi sähkötarjous voi säästää satoja euroja vuodessa eikä sähkötarjouksen pyytäminen vie muutamaa minuuttia kauempaa. Jos haluat säästää vuositasolla huomattavia summia, on uuden sähkösopimuksen tekeminen ehkä helpoimpia mahdollisia vaihtoehtoja tähän.

Noin puolet sähkön kokonaishinnasta koostuu sähköenergiasta, joka kannattaa kilpailuttaa. Sähköenergian hinnat vaihtelevat myyjäkohtaisesti paljonkin, joten sähkön kilpailuttaminen voi tuottaa kuluttajille mittavia säästöjä. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia sähkötarjouksia, joiden tarkkailu kannattaa muutenkin kuin muuttojen yhteydessä. Oikean tarjouksen nappaamalla voi säästää useita kymmeniä euroja. Jos haluaa säästää rahaa, kannattaa tarkkailla sähkötarjouksia tasaisin väliajoin.

Perinteinen vinkki sähkölaskun pienentämiseen on luonnollisesti turhan sähkönkulutuksen välttäminen. Esimerkiksi energiansäästölamppuja käyttämällä vältät turhaa energiantuhlausta. Muistathan myös sammuttaa sähkölaitteet ja valot aina, kun et tarvitse niitä.

Sähkötarjousten hintaerot kasvussa

Määräaikaisia sähkösopimuksia tarjotaan tällä hetkellä huomattavasti halvemmalla kuin toistaiseksi voimassa olevia. Sähkötarjousten kilpailuttaminen onkin siis tärkeämpää kuin koskaan aiemmin.

Vuoden 2014 tammikuussa määräaikaisten sähkötarjousten hinta on laskenut keskihinnaltaan 8,15 snt/kWh, kun vastaavasti toistaiseksi voimassa olevien keskihinta on noussut jopa lukemaan 9,05 snt/kWh, joka on yli 0,5 senttiä korkeampi kuin vielä neljä kuukautta sitten.

Lähde: www.sahkonhinta.fi/summariesandgraphs