Sähkösopimuksen tekeminen on yksinkertaista

Sähkösopimus.net opastaa:

  1. Suuntaa sähköyhtiön sivuille, ja etsi sieltä tarjouslaskuri!
  2. Täytä tarjouslaskuriin pyydetyt tiedot. Tähän kohtaan merkitään paikallinen verkkoyhtiö, asumismuoto, sähkön tyyppi, käyttöarvio ja sopimuksen tyyppi. Voit myös sähköyhtiöstä riippuen valita osan sähköstä toimitettavan esimerkiksi tuulisähkönä tai vesisähkönä.
  3. Napsauta eteenpäin, niin sinulle lasketaan automaattisesti sähkötarjous.
  4. Tarjouksesta näet, kuinka suuri sähkösopimuksesi vuosihinta on.
  5. Tee sähkösopimus heti netissä, jos tarjous tyydyttää tarpeesi. Muuten voit ottaa yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun ja pyytää lisätietoja.
  6. Sinun tulee täyttää lomakkeeseen sopimuksen sitojan ja käyttöpaikan tiedot, kun teet sähkösopimuksen nettilomakkeella.
  7. Näin olet hoitanut sähköasiasi helposti kuntoon netissä. Sähkösopimuksen tekeminen netissä kestää vain pari minuuttia.

Sähkösopimuksen tekemisessä vertailu onnistuu helposti internetin tarjouslaskureilla. Niillä kokeilla, kuinka paljon esimerkiksi suhteellinen tuulivoiman osuus vaikuttaa sähkösopimuksen hintaan. Tarjouslaskurin kaikki valinnaiset kohdat vaikuttavat sähkösopimuksen hintaan, joten vertaile eri vaihtoehtoja.

Kerrostalon yhteydessä voit valita sähkön tyypiksi vain yleissähkön, mutta omakotitaloon, rivitaloon tai vapaa-ajan asuntoon voit yleissähkön vaihtoehtona tehdä sopimuksen myös aika- tai kausisähkötyyppisenä. Jollet osaa määritellä sähkönkulutustasi, niin voit käyttää sähköyhtiön vuosikäyttöarviolaskuria.

Kuluttajana voit itse valita, miltä yhtiöltä ostat sähkösi. Voit valita tarpeidesi mukaan vaikkapa ekologisia sähkön tuotantomuotoja. Kilpailuttaminen ei vaikuta lainkaan sähkön laatuun. Onnistuneella kilpailuttamisella voit kuitenkin säästää jopa useita kymmeniä euroja.

Sähkösopimus heti?

Onnistuuko sähkösopimus heti, eli voinko saada sähköt päälle heti sopimuksen tekemisen jälkeen? Tämä riippuu suuresti sähköntarjoajasta, saattaa myös olla, että osa sähköntarjoajista perii pikakytkentämaksun mikäli sähköt halutaan nopeasti päälle. Ota yhteyttä valitsemaasi sähköyhtiöön ja tarkasta heiltä kuinka nopeasti sähköt voidaan saada päälle.

Onko sähkösopimuksen tekeminen oikeasti näin helppoa?

Kyllä! Vaikka sähkösopimuksen tekeminen voisi oletettavasti olla vaikea prosessi, ei se vie muutamaa minuuttia kauempaa. Olisi typerää olla vertailematta sähköyhtiöitä ja näiden sähkösopimusten välisiä hintoja. Uuden sähkösopimuksen tekemisen jälkeen voit säästää helposti satoja euroja vuodessa!