Asunnon vaihto

Asunnon vaihto edessä? Tässä muuttajan muistilista.

Kannattaa tehdä sähkösopimus muuttoa ennen!

asunnon vaihto - sähkösopimus

Oletko muuttamassa tai rakentamassa uutta taloa? Tyypillisesti tarvitset sähköä jo rakentamisen aikana, joten sähkösopimus on muuttajan muistilistan ensimmäisiä asioita muistilistallasi. Myös muuton yhteydessä kannattaa muistaa tehdä sähkösopimus ajoissa. Edellisen asukkaan sähkösopimus voi loppua yllättäen, joten kannattaa huolehtia sähköasiat kuntoon välittömästi. Usein sähkösopimuksen voimaantuloon menee muutama päivä, joten muista tehdä sähkösopimus ennen asunnon vaihtoa!

Kun asunnon vaihto tai muutto on edessä, tee uusi sähkösopimus ja irtisano vanha

Uudisasuntojen yhteydessä sähkö voi olla kokonaan katkaistu tai tekemättä. Tällöin kannattaa ensimmäisenä ottaa yhteyttä paikalliseen sähköverkkoon, jotta sähköt saadaan mahdollisimman nopeasti toimintaan. Aikaa kuluu nopeasti myös kuukausi pelkästään sähköliittymien rakentamiseen, mikäli tontiltasi puuttuu kokonaan liittymäjohdot. Kilpailuttaminen ja edullisemman sähkösopimuksen tekeminen voidaan hoitaa jälkeenpäin.

Mikäli tulevassa asunnossa on jo sähkösopimus joko sinun tai edellisen asiakkaan toimesta, niin voit tehdä suoraan sähkösopimuksen haluamasi yhtiön kanssa. Uusi sähkösopimus tulee useimmiten voimaan muutaman päivän varoitusajalla. Asunnon vaihdon ja sähkösopimuksen uusimisen yhteydessä mietitään usein sähköyhtiön kilpailuttamista, mutta viime vuosien aikana myös ympäristöystävällisyys on noussut keskeiseksi tekijäksi kilpailutuksen yhteydessä. Voit valita sähkösopimukseesi osan sähköstä olevan esimerkiksi tuulivoimalla tuotettua, jolloin säästät uusiutumattomia luonnonvaroja.

Muista lopettaa vanha sähköliittymä, niin et maksa edellisen asunnon seuraavan asiakkaan sähkölaskuja. Sähkölaskut tulevat valinnastasi riippuen jopa ainoastaan kerran vuodessa, jolloin huomaat vasta myöhemmin sähkölaskusta, että sinulla olikin vanha sähkösopimus voimassa.

Muuttajan muistilista auttaa hoitamaan kaikki tärkeät asunnon vaihtoon liittyvät asiat kuntoon. Muista lisätä myös sähkösopimuksen siirto listalle!